Nieuws

Verslag Clubkampioenschappen DD6

Via, via aan mij de eer om een verslagje te schrijven over de Dames Dubbel 6 en specifiek over onze groep. Dini Paulsen en ondergetekende waren niet van plan in te schrijven, maar werden daartoe overgehaald tijdens een dubbelpotje met Greta de Flart en Marian van Leeuwen onder het mom dat er dan een paar groepen konden worden gemaakt. Zo gezegd, zo gedaan en uiteindelijk ontstonden er 3 poules, met in de eerste groep wonder boven wonder Greta en Marian, Tini Beentjes en Marijke ter Heerdt en Dini en ik. Wat een toeval, we kennen elkaar van haver tot gort en moesten nu weer tegen elkaar, dat zou spannend worden. Er is zelfs een landskampioen single 75+ onder ons (Marijke) en ook de anderen zijn niet te onderschatten tegenstandsters. Vol aan de bak dus.

De partijen verliepen heel close; tegen Tini en Marijke winst 9-8, daarna tegen Marian en Greta verlies 9-8.  In beide partijen had het kwartje ook anders kunnen vallen, heel spannend. De andere partijen verliepen net zo dicht bij elkaar, waardoor de eindstand in de groep was dat we allemaal 1 partij wonnen. Daardoor moesten er volgens het reglement Tiebreaks tot 7 worden gespeeld.

Zaterdagochtend werd gepland, maar door de weersomstandigheden moest op de binnenbanen worden gespeeld. Dat was even een tegenvaller; de eerste partij Marian/Greta tegen Tini/Marijke werd door eerstgenoemden gewonnen, waarna Dini en ik tegen Tini/Marijke speelden en wonnen. Toen moesten wij het tegen Marian/Greta opnemen en tot onze eigen verbazing kwamen wij er als winnaars uit. Ja, soms zit het tegen, maarsoms zit het ook mee. We hebben een leuke groep gehad, met voor iedereen ups en downs, maar wel heel gezellig. Het gevolg was dat Dini en ik zaterdags om 5 uur de halve finale moesten spelen. Gelukkig was de regen geen spelbreker en konden wij buiten spelen tegen voor ons totaal onbekende speelsters: Annelies Admiraal en Ellen Bakker. Marian van Leeuwen had ’s ochtend nog gezegd “Oh, dat redden jullie wel”, nou niets was minder waar. Al tijdens het inspelen bleken beide speelsters over een goede backhand te beschikken, dus bepaald geen sinecure om van deze dames te winnen!! Zoals al eerder gezegd, soms zit het tegen, soms zit het mee, nou dit keer zat het helaas tegen. Ondergetekende had “haar dag” niet en Dini moest zich daardoor af en toe het apezuur lopen, maar lange rally’s, daarin is ze de beste! We kwamen aanvankelijk dik achter, de tegenstandsters waren heel goed en slim, maar wij konden ons halverwege toch herstellen en 10 minuten voor tijd was de stand 9-8 voor Annelies/Els en hadden wij de kans om op eigen service bij 40-15 op 9-9 te komen. Helaas sloeg ik onnodig een paar ballen uit of in ‘t net en werd het 10-8. En ja, daaraan denkende, lukte het niet meer langszij te komen. Al met al een spannende wedstrijd met terechte winnaars en een gezellige naborrel!

Last but not least, dank aan de organisatie die werd geconfronteerd met slecht weer, maar er toch in slaagde de wedstrijden buiten, dankzij de inzet van de mannen van Berg en Bal, en binnen af te maken. Al met al dus een geslaagd evenement, hopelijk volgend jaar zonder de coronaperikelen!

Patricia Pieterse, ook namens Marijke, Dini, Tini, Greta en Marian

« Terug

» Nieuws archief