Nieuws

Persbericht

Clubkampioenschappen als vanouds

Het waren, op de eerste vrijdag na, bizar warme en tropische weersomstandigheden, waaronder de clubkampioenschappen werden gehouden van 1 t/m zondag 10 september op het sportpark Berg&Bal. Vooral tijdens de finaledagen op zaterdag en zondag was het overdag bloedheet en dat was te merken aan de deelnemers (een tandje lager) en zelfs aan de toeschouwers (even de schaduw zoeken). Ondanks de warmte werd er met veel passie en energie getennist voor de punten. De meeste inschrijvingen waren in de categorieën HD7,HE7,GD7 en HE4, maar ook in de andere categorieën was de deelname best goed. Uiteindelijk gaat het erom dat je, in welke categorie je ook speelt, het beste uit jezelf haalt, en dat gebeurde ook.

Vanwege het extreme warme weer duurde sommige partijen ook extreem lang,  waren zeer spannend en was het voor de tennissers en de toeschouwers een kwestie van: hoe houden zij/wij het vol! Neem nu bv de finale wedstrijd van HD7 tussen Dirk Jan Compaan/Ruud van Mook en Marcel ter Laare/Lex Klein Schiphorst, gewonnen door het eerste koppel. Setstanden:6-4/5-7 en tiebreak 10-5! Iets dergelijks zal ongetwijfeld ook bij andere partijen gebeurd zijn want omgaan met deze weersomstandigheden vergt van iedereen de nodige aanpassingen

Er waren ook wel duidelijke winnaars aan te wijzen, die voldeden aan het verwachtingspatroon: Dimitri Molenkamp/Maarten de Vries wonnen overtuigend in HD 4/5. Hetzelfde geldt voor Pauline Hekker/Felix van Balgooi in GD 4/5 en voor Pauline Hekker/Myrna Jak in DD 5/6; Pauline was trouwens de enige, die met twee titels naar huis ging. Daarentegen was bv.  de finalepartij in de DD7 zeer spannend en wonnen Karin Van der Poorte/Chantal Schut-Moens toch wel verrassend van het koppel Carla Borst/Marijke Vellekoop met 2-6/6-4/10-5.

Bij de strijd om de kampioenstitel bij de heren waren maar liefs 9 man betrokken: ik herinner mij een mooie pot tussen de altijd aanwezige Tim Dekker en Giel Wonders in een van de poule wedstrijden. Uiteindelijk bleven Jordy Schifferstein en Marcel Min over voor de Grand Finale. Het werd een mooie wedstrijd met Jordy duidelijk de betere in set 1, Marcel onverzettelijk in set 2, maar uiteindelijk Jordy als winnaar en kampioen heren 2023. Bij de dames was de kampioensdeelname duidelijk minder ook vanwege absentie van een aantal potentiële kandidaten. Winnaar van de finale wedstrijd  werd Els Husson, die haar tegenstandster Marlous de Bruine met 6-3/4-6/6-1 versloeg en daarmee kampioen dames 2023 . Hier kun je alle 1e en 2e prijswinnaars terug vinden.

De toernooiorganisatie was in voortreffelijke handen van Ellen Jonker en Tanja Kramer en de overige leden Greta de Flart, Luc Cretier, Myrna Jak en Wim Woudt. Het waren al met al zeer geslaagde clubkampioenschappen.

« Terug

» Nieuws archief