Nieuws

Clubkampioenschappen bij TVC als vanouds

Persbericht door Jos Verkleij

 

    Onder bijkans ideale weersomstandigheden werden vanaf donderdag 26 augustus t/m zondag 5 september de clubkampioenschappen van de Tennisvereniging Castricum gehouden op de goed onderhouden gravel banen van het sfeervolle sportpark Berg en Bal. In tegenstelling tot vorig jaar was het publiek weer welkom en dat kon je duidelijk horen aan de soms hartstochtelijke aanmoedigingen van familie, vrienden en andere belangstellenden.     

 

Ondanks de corona perikelen was de totale inschrijving nauwelijks verschillend met die van vorig jaar: met name de Heren Dubbels, de Dames Dubbels en Gemengd Dubbels in de categorieën 6 en 7 en de HE7 waren goed vertegenwoordigd. Het was verheugend te zien dat ook veel nieuwe leden aan dit kampioenschap deelnamen.

    Zoals altijd werd er weer hard gestreden om de kampioenstitels. Bij de heren (HE4) maakten Jordy Schifferstein, Marcel Min en Marc Kemner er een mooi gevecht van om het clubkampioenschap. Ze eindigden gelijk in wedstrijdpunten, maar uiteindelijk won Marc op basis van setpunten. Hij volgde daarmee Jordy op als nieuwe clubkampioen. Bij de dames werd Joke Stieltjes ongeslagen kampioen in de DE6 en daarmee clubkampioene. Een paar clubleden werden kampioen in meerdere categorieën: Matthijs Langeveld werd kampioen in HE5 en HD4, samen met Jordy; Myrna Jak werd samen met Luc Cretier kampioen in GD6 en met Quinty Boontje in DD 5/6; Annemarie Beekman werd kampioen in DE7 en samen met Karen Bloemendaal in DD7; Jan Spil en Meine Morsch werden kampioen in HD7 en HD50+.Van de nieuwe leden was Sander Mossing Holsteijn de revelatie door soeverein winnaar te worden van de HE6 en Ton van Beek in de HE7. Op de website van TVC kun je alle 1e en 2e prijswinnaars terug vinden.  

    De toernooiorganisatie heeft het wegvallen van de onmisbare kracht Fred van Balgooi goed opgevangen en van het toernooi een succes gemaakt. Dank aan captain Wim Woudt en de overige teamleden (Tanja Kramer, Ellen Jonker, Greta de Flart, Luc Cretier, Netty Bak, Judith Huijgen en Jos Verkleij). Het waren al met al zeer geslaagde clubkampioenschappen.

« Terug

» Nieuws archief