Nieuws

Jeugdclubkampioenschappen groot succes

Persbericht door Jos Verkleij

De clubkampioenschappen voor de jeugd werden dit jaar onder meestal zonnige weersomstandigheden gehouden op de buitenbanen van het mooie sportpark Berg en Bal van maandag 23 t/m zondag 29 augustus. Alleen op de finaledag waren er af en toe wat buitjes. In tegenstelling tot vorig jaar werden de jeugdwedstrijden gedeeltelijk gecombineerd met die van de senioren, die do 26 augustus van start gingen. Zo konden ouders, opa’s en oma’s en verdere familie en vrienden in het weekend getuigen zijn en genieten van spannende wedstrijden tussen de verschillende jeugdleden.

 

De deelname van de jeugd aan dit kampioenschap had wat beter gekund, maar uiteindelijk is in alle “kleuren” getennist. In de categorie “rood” (tot 8 jaar) zijn Catalina Perez en Evi Vermeulen gelijk geëindigd en dus beiden winnaar. Bij “oranje” (8-10 jaar) was Kees Houtenbos de sterkste en bij “groen” (10-12 jaar) overduidelijk Tessa Schermer. Bij de jeugd  (11-14 jaar) werd Danny Schut ongeslagen kampioen, maar daar moest hij wel voor knokken tegen zijn broer Yari, Damien van der Valk en Koen van der Poel. De laatste speelde met Yari een bloedstollende finale dubbel tegen Danny en Thijs Mossing Holsteijn, die pas na 3 tiebreaks in het voordeel van Danny en Thijs werd beslist (niet goed voor je hart van de sterk meelevende ouders, opa’s en oma’s).  

 

Bij de jeugd van 13-17 jaar  was Julian Boot overtuigend de beste en daarmee clubkampioen jongens. Bij de meisjes werd verrassend maar verdiend Dinah Steevens  jeugdkampioen. Beiden mochten de wisselbeker mee naar huis nemen. In de mix dubbels werden prachtige wedstrijden gespeeld tussen de verschillende koppels en werden Julian en Sterre Arends uiteindelijk de winnaars.

 

Al met al was het een boeiend en succesvol kampioenschap. Moge dit een stimulans zijn voor een grotere aanmelding van jeugdleden m.b.t. volgend jaar.

« Terug

» Nieuws archief