Nieuws

FRED

“Fred was enorm belangrijk voor de meiden. Altijd stond hij met een glimlach klaar en regelde alles perfect. Onze trouwste supporter... wat gaan wij hem missen”

Citaat uit een mail die we ontvingen naar aanleiding van het overlijden van Fred en dat in al zijn beknoptheid  weergeeft  wat velen van ons nu voelen.

Fred begon zijn loopbaan als ‘super’ vrijwilliger ruim 10 jaar geleden toen hij  slaagde voor het examen van Vereniging Competitie Leider en lid werd van de wedstrijdcommissie. In die rol was hij aanspreekpunt voor de bond, zorgde voor de inschrijvingen van de competitieteams, het informeren van de teams etc. Vervolgens maakte hij ook de planning en de baanindelingen voor de thuiswedstrijden waarbij hij ook zoveel hij kon als belangstellende toeschouwer en baancommissaris aanwezig was. In die laatste hoedanigheid kon je dan soms nog iets van zijn oude onderwijzers beroep terug zien. Als er eens discussie of gekibbel  ontstond over het in of uit zijn van een bal keek Fred stoïcijns voor zich uit totdat men op zoek naar hulp zijn kant op begon te kijken. Op dat moment riep hij met luide basstem LET  waarna er weer braaf verder gespeeld werd. Tenslotte hield hij ook in de gaten of de uitslagen juist en tijdig werden ingevuld.

Een paar jaar later ging hij ook deel uitmaken van het team dat de clubkampioenschappen organiseert. Het belangrijkste was dat Fred met behulp van de computer de wedstrijdplanning  kon maken en bijhouden. Daarbij deed hij altijd heel streng over de maximaal 2 verhinderingen die mochten worden opgegeven. Tijdens het toernooi viel het weer enorm mee met die strengheid en wrong hij zich in alle bochten om iedereen maar te laten spelen. Fred kennende bleef het niet bij het plannen. Geleidelijk ontfermde hij zich over het kasbeheer (het geldkistje!), het aanschaffen van de bekers voor jeugd en senioren en het maken van foto’s van de prijswinnaars.

Geleidelijk aan kwamen er zo steeds meer zaken op zijn bordje te liggen zoals hoffotograaf bij allerlei andere evenementen, ondersteuning van de penningmeester en de ledenadministratie, het rondbrengen van pasjes, het bewerken van aangeleverde pasfoto’s zodat deze geschikt waren voor het pasje , het installeren van de KNLTB ClubApp en het helpen bij het installeren ervan op telefoons, het maken van de posters met de coronaregels die op het park hangen enz enz. Alles bijeen een veelheid van taken en activiteiten die gecombineerd met Fred zijn ruime aanwezigheid op het park hem tot de vraagbaak voor de leden maakte.

Toch zijn er ook wel dingen die Fred perse niet wilde doen bijvoorbeeld  plaats nemen in het bestuur. Dat doet een ander maar ik heb al vaak genoeg vergaderd,  als ik maar een aanspreekpunt heb. Bij het helpen met het installeren van De ClubApp hielp hij geen leden met een iphone want daar had hij niet genoeg  verstand van. Die vraag schoof hij consequent door.

Als tennisser liet Fred zich ook niet onbetuigd. Zelf tennissen daar kon niet genoeg van krijgen. Er waren dagen dat hij wel 3x op de baan stond.  Fred was een zeer efficiënte tennisser. Hij speelde alleen dubbels. In de wedstrijd positioneerde hij zich  bij voorkeur midden op de baan om van daaruit de ballen weg te leggen. Bij het vrijspelen herkende je soms wel iets van zijn oude beroep. Als er een bal van hem uit werd gegeven en het was krap dan rechtte hij zijn rug en riep luid WAT? en bleef  zonder iets te zeggen naar het veronderstelde afdrukpunt kijken. Dit in de hoop dat jij dan stamelend zou reageren en bijvoorbeeld een let zou aanbieden..  Ook was  hij jarenlang  aanvoerder van zijn competitieteam. (Het team dat vrijdag 9 oktober kampioen is geworden.) In de winter was hij de strenge maar rechtvaardige beheerder van een groep van 16 mannen die in wisselende samenstelling tegen elkaar spelen. Fred maakte de schema’s en hield de ranglijst bij (en bepaalde de spelregels).

Dit is nu allemaal verleden tijd .Zijn inzet voor de club maar juist ook de manier waarop hij dit deed, betrokken, vriendelijk met warmte, bescheiden en toch nadrukkelijk aanwezig, zullen we enorm missen. Fred, voor wie tennis en TVC zijn lust en zijn leven was, laat een grote leegte achter die we waar mogelijk met elkaar zullen moeten vullen.

Het bestuur.

« Terug

» Nieuws archief