Nieuws

Corona update

In tegenstelling tot wat Mark Rutte in de persconferentie van afgelopen dinsdag aangaf, mag er ook in de komende weken gedubbeld worden. De Knltb heeft vandaag met het NOC-NSF en het ministerie vastgesteld dat ook dubbelen past binnen het aantal van 4 personen die samen mogen sporten. Dit geld zowel voor het buitenspelen als voor het spelen in de hal (voor degene die bij Blovo een winterbaan gehuurd hebben). Wel wordt dringend aangeraden om tijdens het spelen de 1,5 meter afstand ook stringent aan te houden. Voor TVC betekent dit dat ook in de laatste weken van oktober gewoon via de app banen gereserveerd kunnen worden.

De Knltb heeft met onmiddellijke ingang de competities voor zowel de jeugd als senioren stilgelegd. Ook zal deze dit jaar niet meer gestart worden. Pas in het voorjaar van 2021 zal sprake kunnen zijn van een nieuwe competitie.
Het is nog onduidelijk of de laddercompetitie nog kan doorgaan. Valt dit onder een interne speelafspraak, of valt dit onder de 'competitie'? Hier hoort u later meer over.

Samenvatting Knltb berichtgeving: Dubbelen bij tennis kan mits gecontroleerd doorlopend op 1.5 meter afstand op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Het blijft de komende weken dus mogelijk om vrij te tennissen en te trainen (op de eigen vereniging), zowel buiten als binnen in de hal. De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).

- Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
- Publiek is niet toegestaan.
- Houd 1,5 mtr afstand.
- Binnen raden wij aan om niet van kant te wisselen.
- Draag in de publieke binnenruimtes een mondkapje, nog niet verplicht, maar dit gaat veranderen.
- Desinfecteer je handen voor en na het spelen op verschillende plekken staan desinfectiemiddelen voor u klaar.
- Hoest en nies in je elleboog.       
- Bij klachten blijf thuis en laat je testen.

 

« Terug

» Nieuws archief