Nieuws

Clubkampioenschappen groot succes

De weersverwachting voor de clubkampioenschappen, gehouden van 20-30 augustus, was omineus (er was veel regen en wind voorspeld), maar bleek achteraf gelukkig mee te vallen. Alleen op de laatste zaterdag moesten bijna alle wedstrijden binnen worden gespeeld, maar de overige dagen kon op de buitenbanen van het mooie sportpark Berg en Bal worden getennist met af en toe een kortstondige, fikse regenbui tussendoor.

Ook dit jaar werd de jeugd met de seniorenclubkampioenschappen gecombineerd en met veel succes. De totale inschrijving was ondanks deze corona tijd hoger dan vorig jaar, met name de Dames Dubbels en Gemengd Dubbels waren goed vertegenwoordigd; de deelname van de junioren was iets minder. Vanwege de corona maatregelen werden de partijen op tijd gespeeld en de games doorgeteld: senioren en oudere jeugd 75 min, en de jongste jeugd 30 of 45 min. De wedstrijdschema’s lagen daardoor duidelijk vast en dat werd erg gewaardeerd. Iedere deelnemer wist waar hij/zij aan toe was.

 

Bij de “oranje” kinderen  werd Eva van der Poel eerste en bij de “groene” jeugd Danny Schut (pas  9 jaar!) na een bloedstollende finale wedstrijd tegen Koen van der Poel (niet goed voor je hart van de sterk meelevende ouders, opa’s en oma’s). Bij de meisjes van 11-14 jaar  werd Adeline Hollman jeugdkampioen en bij de jongens zeer overtuigend Julian Boot.

Zoals altijd werd er weer hard gestreden om de kampioenstitels bij de senioren in de vele categorieën. Bij de dames enkel (DE5) was Marianne Bakker de duidelijke clubkampioene. Bij de heren (HE5) was Jordy Schifferstein van een aparte klasse; in de finale versloeg hij overtuigend zijn dubbelmaat Marc Kemner. Zij beiden wonnen de herendubbeltitel na een attractieve finale tegen Garmt de Heer en Roy van Steenoven.

Bij de kampioenen in de andere klassen wonnen soms de “oudjes” van de “jongkies”, maar ook omgekeerd; het voert te ver om al die namen te gaan noemen. Op de website van TVC kun je alle prijswinnaars terug vinden.  

De toernooiorganisatie kreeg veel lof toegezwaaid: het vergt duidelijk meer tijd en moeite om in deze coronatijd een toernooi te organiseren en dat werd zeer gewaardeerd. Fred van Balgooi was de spil, uiteraard met hulp van captain Wim Woudt en de overige teamleden (Netty Bak, Ellen Jonker, Greta de Flart, Luc Cretier, Judith Huijgen en Jos Verkleij). Het waren al met al zeer geslaagde clubkampioenschappen.

« Terug

» Nieuws archief