Nieuws

Aantal zaken nog onduidelijk

De eerste dagen van het nieuwe seizoen zitten er dan nu toch op. Goed om te zien dat er een prima en rustig sfeertje op ons park hangt. Met deze mail willen we toch nog een aantal puntjes op de bekende 'i' zetten. Er zijn voor sommigen nog een aantal zaken onduidelijk. Die willen wij met deze mail onder een ieders aandacht brengen.

Waarom mag er niet gedubbeld worden? Tennissen met 2 spelers op een baan geeft minder kans op besmetting dan met 4. Met 4 spelers is de 1,5 meter regel tijdens vrij spelen nauwelijks te handhaven. Daarom heeft het bestuur zich gecommitteerd aan de regels van de Knltb en het RIVM en NOC-NSF. Voorlopig mogen er slechts 2 spelers tegelijk op een baan. Wellicht kan er vanaf 1 juni met 4 spelers gespeeld worden, als de regels verruimd worden. Op zich vindt het bestuur het jammer voor met name de oudere leden, die bij voorkeur dubbelspel spelen. Dit hoeft al onze leden, ook de oudere leden, er zeker niet van te weerhouden om nu te singelen. Dat is toegestaan en ook een uitstekende manier om er weer in te komen. Een drietal weken rustig slaan om het balgevoel en de kracht in de armen op te bouwen.

Beschermingsmiddelen en afstand houden. Op 3 locaties / tafels staan desinfecteer flesjes en een handleiding voor het gebruik van de banen. Daarnaast is natuurlijk het voldoende afstand houden de beste bescherming van jezelf en van anderen. Bij deze vragen we ook aan iedereen om je daaraan te houden. Voor het gemak: 1,5 meter is precies 5 tegels breed. Anderen zullen het op prijs stellen als u zich aan de afstandsregel houdt. Dus graag op de smalle paden: even wachten tot een tegenligger voorbij is.

Routes op het park
Iedereen komt binnen via de normale ingang. Je kan je fiets wegzetten tegen de sporthal of in de fietsenrekken. Iedereen vertrekt via de openstaande bouwhekken en langs de papiercontainers. Hierbij is de route over het pad tussen de bosschage afgesloten, zodat er een echt rondje ontstaat, waar je elkaar niet tegen hoeft te komen. Op de route tussen het gebouw en baan 6 plaatst Blovo nog een barrière. Hierdoor ontstaat een route van 2 paden
voor een aparte heen- en terugweg.

Op het terras is ruimte genoeg om elkaar te ontlopen en de 1,5 m afstand te bewaren. Ook zullen de verschillende looplijnen elkaar kruisen. Vooralsnog willen we het aankijken. Mocht het niet werken, dan moeten we daar een rotonde aanleggen met eenrichtingsverkeer. De paden naar de verschillende banen zijn zo smal dat daar geen heen- en terugwegen mogelijk zijn met daartussen voldoende afstand. Mensen moeten daar zelf beseffen dat zij even op elkaar moeten wachten. Hier kunnen wij geen looplijnen of ander maatregelen aangeven.

Baan vegen
Blovo heeft aangegeven dat het van belang is om de komende weken de banen met de bezems te vegen. Dit om de baan goed vlak te houden. Pas als de baan harder is, kan met de netten geveegd worden. Er zijn echter tekort bezems voor alle banen. Hiervoor wordt nog een oplossing gezocht. Nu is het nog even zo dat niet voor elke baan 2 eigen bezems zijn. Dus helaas nog met 2 banen de bezems delen. Als oplossing vragen we aan jullie om ook zelf een flesje handgel mee te nemen. Dan kun je voor en na het vegen je handen schoonmaken / desinfecteren. Gezien het aanraken van de ballen is dat sowieso wel een goed gebruik.

Reserveren
Bij deze vragen wij jullie om, als er vrije banen zijn, geen baan te kiezen waardoor je anderen er vanaf stuurt. Je ontneemt dan die anderen de mogelijkheid om gewoon door te kunnen spelen als er geen spelers / speelsters na hun komen.

In de komende dagen kijken we regelmatig hoe een en ander verloopt en desgewenst zullen wij deze of andere maatregelen nog verbeteren.

Namens het bestuur, Paul Schekkerman

« Terug

» Nieuws archief