Nieuws

Start trainingen Jeugd

Wat fijn, op 29 april mogen we starten met de trainingen voor de jeugd!  Helaas nog wel onder een aantal voorwaarden en maatregelen, zoals beschreven in de vrijdagmiddag verschenen, door de KNLTB opgestelde protocollen. We, de trainers, Paul en ik, hebben gisteren alles goed doorgesproken en duidelijke afspraken gemaakt.  Stefan en Roy hebben in ieder geval heel veel zin om jullie weer training te geven!

 

Onderstaand plan is van kracht vanaf woensdag 29 april tot woensdag 20 mei 2020. In de week vóór deze datum beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is en daar zullen wij ons plan dan weer op aanpassen.

 

De trainingsgroepen

Er zijn enkele wijzigingen in de groepen omdat vermenging van de leeftijdsgroepen jeugd t/m 12 jaar en jeugd van 13 t/m 18 jaar niet is toegestaan. 

 • De namen van de kinderen die van groep veranderd zijn staan in het rood.
 • De vrijdag groep van Stefan wordt opgesplitst. De groep t/m 12 krijgt training van 18:00 tot 18:30. Daarna spelen zij 20 minuten met een instructie onder coördinatie van Suzy. De groep van 13 en ouder start om 18:10 met inslaan met een instructie onder coördinatie van Suzy en krijgt les van Stefan van 18:30 tot 19:00 uur.
 • Jeugd t/m 12 jaar maximaal 6 kinderen per baan.
 • Jeugd van 13 tot en met 18 jaar maximaal 4 jongeren per tennisbaan.
 • Omdat de senioren nog niet mogen spelen zijn er 5 banen beschikbaar. De trainers hebben aangeven gebruik te maken van alle 5 banen.

Planning

Start 1e trainingen op woensdag 29 april tot 20 mei 2020. Bekijk hier de groepen en tijden. 

Voor de groepen die normaal op de dinsdagen van 16:00 en 16:50 uur trainen geldt een UITZONDERING: De 1e training vindt plaats op donderdag 30 april en trainen deze dinsdaggroepen éénmalig om 13:00 uur en om 13:50 uur bij Roy (omdat we pas op woensdag mogen starten). Vanaf dinsdag 5 mei is de training weer gewoon op dinsdag en het vaste uur. (Zeer waarschijnlijk vinden er ook trainingen plaats op 21 mei (Hemelvaartsdag) en 22 mei, omdat weinig mensen weg zullen zijn / gaan. Nadere informatie volgt)

 

Vrijspelen

Als de eerste trainingsweek goed verloopt zouden we buiten de trainingsuren ook nog een aantal uur voor vrijspelen kunnen inrichten (onder dezelfde voorwaarden en maatregelen als hieronder voor de training beschreven. Daar het tennissen van alle jeugd altijd moet plaatsvinden onder toezicht van een leraar of toezichthouder is de hulp van ouders nodig om dit mogelijk te maken. In dit schema met de uren waarop vrijspelen mogelijk zou zijn en waarvoor je als ouder tot zaterdag 2 mei als toezichthouder kunt opgeven via jeugdcommissietvc@gmail.com.

 

De uren dat er een toezichthouder aanwezig kan zijn worden gecommuniceerd via mail aan de jeugdleden. Het idee is dat de kinderen zich 1 dag van te voren voor 18:00 uur via een appje aan (: nog in te vullen) opgeven voor het vrijspelen. Er mag alleen gesingeld worden (5 banen, max 10 kinderen). De toezichthouder krijgt een bericht of en welke kinderen zich hebben opgegeven en of hij/zij wel of niet de volgende dag aanwezig moet zijn. De toezichthouder dient de protocollen gelezen te hebben en is verantwoordelijk voor de routing van aankomende en weggaande jeugd, handhaven maatregelen (zie hieronder) en het vegen van de banen met (plastic) handschoenen. Let op: de toezichthouder mag onder geen enkel beding zelf meespelen! Dit kan leiden tot forse boetes.

 

De belangrijkste voorwaarden en maatregelen (volledig overzicht)

Voor de training

 • Informeer uw kinderen over de algemene veiligheids- en hygiëneregels (zie bijlage) en dat ze altijd de aanwijzingen van de begeleiding opvolgen;
 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt en breng je kind niet naar de training als het een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 C°);
 • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je/je kind weer sporten en naar buiten;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je/uw kind tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt/kan worden, moet je/uw kind thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact;
 • Informeer uw kinderen over de algemene veiligheids- en hygiëneregels en dat ze altijd de aanwijzingen van de begeleiding opvolgen;
 • Kom alleen naar de tennisbaan wanneer er voor jou/je kind een sportactiviteit gepland staat;
 • Reis alleen of kom met één persoon, buiten de kinderen die les hebben, uit jouw huishouden;
 • Kom zoveel mogelijk zelf en op eigen gelegenheid naar de sportlocatie;
 • Als ouder/verzorger/begeleider heb je geen toegang tot de sportlocatie. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de training van jouw kind(eren);
 • Kom in sportkleding naar de sportlocatie. De kleedkamers zijn gesloten. Zorg dat je thuis naar het toilet bent geweest! Alleen in uiterste nood kan het toilet op de vereniging worden gebruikt. Spreek hiervoor de trainer aan.
 • De jeugd van 13 t/m 18 jaar moeten op ieder moment 1,5 meter afstand houden tot alle andere personen dus ook tot trainers en andere sporters! Bij sporters t/m 12 jaar is deze afstandsbeperking onderling niet aan de orde;
 • Kom niet eerder dan 10 minuten en niet later dan 5 minuten vóór aanvang van de training naar de ingang van de tennisbaan. Dit is de normale ingang (met aan je rechterhandsporthal de Bloemen), open en sluit het hek en wacht op het grote terras (waar ook de tafeltennistafel staat) tot de trainer/coördinator je komt halen.

Tijdens de training

Voor 13+:

Ga tijdens het tennissen niet dichtbij elkaar staan en zitten (bankje of stoelen).

Geef geen high fives.

Wissel van baanhelft met de klok mee.

Maak geen gebruik van de scoreborden op de baan

 

Na de training:

 • De trainer sleept de banen!
 • Er is desinfecteervloeistof aanwezig waarmee de handen gedesinfecteerd kunnen worden.
 • Verlaat direct na de training de sportlocatie. Dit moet via de fietsenstalling en het hek naast het gebouw met de squashbanen (dan heb je het hek van de ingang en sporthal de Bloemen aan je linkerhand). Dit hek is normaal alleen open als er groot materiaal naar binnen moet, maar zal nu speciaal worden opengezet. Er zal een bordje uitgang opgehangen worden.

 

Bekijk hier in het kort de richtlijnen om te gebruiken tijdens de coronacrisis. 

« Terug

» Nieuws archief