Nieuws

Tennis en het Coronavirus

 Update 15 maart  2020Tennis en het coronavirus, alle activiteiten staken en clubs sluiten t/m 6 april.

Multisportpark Berg en Bal is gesloten, hierom vervallen de trainingen en vrij spelen is niet mogelijk. De eerste speeldag van Rood en Oranje en de eerste speeldag van de Voorjaarscompetitie gaat niet door.

Lees hier de laatste update.

Nauwelijks zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen van start gegaan, of het Coronavirus slaat toch ook in Nederland toe. Gisteren heeft de regering verschillende verregaande maatregelen afgekondigd. Ook de KNLTB heeft een aantal richtlijnen uitgevaardigd. Alles overziend is het bestuur dan ook van mening dat ook wij niet aan verschillende maatregelen ontkomen. Het Openingstoernooi en de Open dag, beide op 29 maart gepland, gaan dan ook NIET door. Helaas maar waar. Vooralsnog gelden alle maatregelen t/m 31 maart. Dat zou kunnen betekenen dat de competitie in april alsnog kan starten, maar zeker is dat niet. Wij houden er echter rekening mee dat dat nog gaat veranderen. Nadere informatie volgt nog in deze.

Het bestuur wil bij deze een dringend beroep op alle leden doen om vooral met gezond verstand en eigen verantwoordelijkheid te kiezen voor wel/niet te gaan tennissen. Dit geldt voor nu op de binnenbanen of bij een winter-buiten-abonnement maar zeker voor het moment op 1 april als de buitenbanen weer opengaan. Wij vragen aan iedereen om bij lichte verschijnselen van griep of verkoudheid zelf de beslissing te nemen om niet naar het tennispark te komen. Wij vragen u om met gezond boeren verstand het fenomeen Coronte benaderen en niet anderen nodeloos in verlegenheid of gevaar te brengen.

Jeugdtennis
Dit geldt natuurlijk ook voor ouders van kinderen, die een keus moeten maken om hun kind wel/niet te laten gaan lessen/tennissen. De KNLTB heeft geadviseerd om de lessen/trainingen te laten doorgaan, als er sprake is van 4 kinderen op één baan met een trainer. Dus kunnen de winterlessen gewoon doorgaan. Ook hier geldt echter: bij twijfel thuishouden en graag wel uw kind bij de trainers afmelden.

Wel zijn de competitiedagen voor Rood en Oranje voor de eerste dagen op 22 en 29 maart geschrapt, deze gaan dus niet door.

Winter-dubbelcompetitie
Op 22 en 29 maart staan nog 2 competitiedagen gepland. Er wordt nog overlegt met de organisatoren of deze wel/niet kunnen doorgaan. Ook hier krijgen de deelnemers nog nader bericht van.

« Terug

» Nieuws archief