Nieuws

Laatste nieuws

In onze vorige mail konden wij het positieve nieuws brengen dat we ook in oktober kunnen buiten tennissen. Zowel voor de competitie als voor vrij spelen zijn er in oktober 4 buitenbanen beschikbaar. Dit met de gedachte dat we er met zijn allen nog een sportieve periode aan het einde van het seizoen aan vast kunnen plakken. In de praktijk was dat ook zichtbaar. Daar waar in september de animo om te spelen meestal langzaam wegzakt, zagen we nu in september een drukke bezetting van de banen. Met de clubkampioenschappen, de eerste competitiewedstrijden, de laddercompetitie en het vrijspelen zijn de banen volop in gebruik.

In oktober kunnen alle leden buiten op 4 banen terecht, welke via de ClubApp te reserveren zijn.  In de app zal op de competitiedagen en trainingsuren altijd één baan gereserveerd blijven voor vrijspelen.U kunt echter ALLEEN via de app reserveren. De wedstrijdcommissaris of de trainer wijst u op het park aan op welke baan u kunt spelen. Dat kan de gereserveerde zijn, maar ook een andere baan, omdat er op dat moment nog een wedstrijd gaande is.

Op 28 september heeft de regering nieuwe maatregelen afgekondigd ter bestrijding van Covid-19. Deze nieuwe maatregelen m.b.t. het virus hebben invloed op de wijze waarop het park in oktober is te gebruiken. Het tennissen kan gewoon doorgaan, zowel binnen als buiten, maar de entourage er omheen zal de komende weken veranderen.

Op sportcomplexen moeten alle kantines en horeca gesloten blijven.  Je kan wel gebruik maken van het toilet. Voor Berg en Bal betekent het dat alle sporten zowel binnen als buiten door kunnen gaan.

De KNLTB adviseert pas kort voor de wedstrijden op het park te arriveren, te spelen en direct weer naar huis te gaan. Er mogen dus geen toeschouwers op het park zijn. Dit geld zowel bij wedstrijden als bij trainingen. Dit geldt ook voor de jeugd onder de 17 jaar: geen toeschouwers en geen ouders die kijken op het park. Dit betekent dat je je kinderen afzet bij de fietsenrekken. Dáár kan je je kind ook weer ophalen.

Alleen bij uitwedstrijden (toernooi of competitie) van de jeugd onder 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij zijn dan dus geen toeschouwer.  Probeer het aantal chauffeurs zo laag mogelijk te houden.

Effecten en gevolgen van de genomen maatregelen

Voor de competitiewedstrijden hebben de maatregelen het meeste impact. Het sociale gebeuren naast de baan is weggestreept. Geen koffie, taart, hapje en drankje en geen samenzijn tussen de wedstrijden of nazit. De bar is immers gesloten en je word geacht pas vlak van te voren te komen en direct weer naar huis te gaan.

Iedereen moet dus desgewenst zijn/haar eigen eten en drinken meenemen.

Spelregels voor de tennissport in het kort:

 • Aankomst op het park voor een wedstrijd, training of vrijspelen maximaal 10 minuten van te voren.
 • Na de wedstrijd, training of vrijspelen direct het park verlaten.
 • 1,5 meter afstand houden; alleen bij normaal spelverloop mag er tijdens de wedstrijden vanaf geweken worden.
 • Voor en na de wedstrijden dient de 1,5 meter weer aangehouden te worden.
 • Kleedruimtes en toiletvoorzieningen mogen gebruikt worden.
 • Vóór wedstrijd of training dient een gezondheidscheck plaats te vinden (door de captain of trainer).
 • Bij het betreden en verlaten van de baan dient men de handen te desinfecteren (er staan flesjes; beter is eigen middelen mee te nemen).
 • Voor en na een wedstrijd of training geld de maximale groepsgrote van 4 personen.
  Dit betekent dat je tussen de wedstrijden in met je tegenstanders in verschillende groepjes moet gaan zitten. Na de wedstrijden verlaat je meteen het park.
 • Laatste advies: De kamer, ondersteunt door de regering, adviseert iedereen om desgewenst een mondkapje te dragen. In ieder geval in openbare ruimten, winkels en andere locaties waar groepen mensen aanwezig zijn. Afhankelijk van de situatie op het park, kan het voorkomen dat het ook voor ons een nuttige aanvulling op de maatregelen is. Het is nog niet duidelijk wanneer deze regeling ingaat, maar let op de landelijke berichtgeving in deze.

Paul Schekkerman, voorzitter.

« Terug

» Nieuws archief