Nieuws

In Memoriam Jan Brakenhoff

Door Hans en Margret Balk

Dag lieve Jan.

 

Zo’n dertig jaar geleden stonden wij voor ’t eerst te singelen. Die eerste single was het begin van elke dinsdag, vaste tijd, tot op de bodem gaan en dan na twee uur een heerlijk biertje of wijntje. Het was de start van een speciale vriendschap.

Jaren later speelden we ook in hetzelfde competitieteam. Bij het voorstellen aan de tegenstander zei je vaak : “Dit is mijn kleine broertje”. En dat grote broer bijna alle onderlinge partijen won, daar hebben we het niet over.

Toen kwam er een moment dat ik de vriendschap moest delen; jij zocht een nieuwe mix-partner voor de Heemskerk-competitie en Margret en jij werden een onscheidbaar mix-dubbel. Ook die vriendschap heeft gelukkig 28 jaar mogen duren.

Na je pensioen kon jij je helemaal in al je geliefde sporten storten. Het liefst twee sporten op één dag.  Mountainbiken, schaatsen, tennissen en golfen tijd te kort. En net als wij dachten : Jan zal nu wel een beetje moe zijn … we kunnen misschien een potje winnen, stuurde hij je met een verloren drie-setter weer naar huis. Maar lekker en oer gezellig was het altijd.

Lieve Jan, je bent nu bij ons weg en zal vervangen worden door woorden en herinneringen. ‘Sportief, lief, trouw, bescheiden, doorzetter en familieman zijn woorden die jouw passen. Ook herinneringen zijn bepalend voor wie je bent. De afgelopen tijd hebben wij veel herinneringen opgehaald en dan besef je pas hoeveel je met elkaar hebt gedaan en hoe vaak we genoten hebben. Jij hebt ons straatje gelegd 28 jaar geleden. Natuurlijk ligt dat er nog en dat zal voorlopig zo blijven. Jij staat op de film van ons 25-jarig huwelijk en wij waren aanwezig bij jou afscheid van GP Groot. Ik heb de afgelopen jaren jullie prachtige gezin 3 keer mogen fotograferen; de laatste keer in juli. Toen beseften we al dat het een bijzondere serie zou worden.

De woorden en herinneringen leven voort in onze gedachten en in onze harten. De laatste drie jaren waren jaren van hoop en vrees. De momenten bij jullie thuis tijdens deze periode , vast koffie en een borrel, zullen we koesteren. Winners are not those who never fail, but those who never quit. Jij gaf nooit op; je ging altijd door tot het einde, maar deze strijd kon je niet winnen.

 

Dag lieve Jan, voor ons blijf je een winnaar! 

Hans en Margret Balk

 

 

« Terug

» Nieuws archief