Nieuws

Impressie clubkampioenschappen 2018

Vanaf donderdag 30 augustus t/m zondag 9 september werden de clubkampioenschappen gehouden op het mooie park van Berg en Bal onder wisselende weersomstandigheden. Maakte de weersvoorspelling een week daarvoor nog gewag van een werkelijk schitterend nazomerweer, de werkelijkheid was minder prozaïsch: weinig zon, soms wat kil en het regende behoorlijk. Gelukkig beperkte zich dat tot maar een avond en een middag binnen tennissen en kon het grootste deel van het programma op de buitenbanen plaatsvinden.


De formule van vorig jaar, namelijk de combinatie jeugd en senioren clubkampioenschappen tegelijk, werd geprolongeerd en met groot succes! Vooral tijdens het finale weekend was het leuk om te zien hoe de “oranje” en “groene” kinderen en de oudere jeugd streden om de titels tussen de (titel)wedstrijden van de senioren. Het was alleen jammer dat er zo weinig “rode” kinderen zich hadden ingeschreven (slechts een!). Daardoor misten we dat leuke tennis op de halve baantjes op baan 6, waarbij vele opa’s en oma’s hun kleinkinderen aanmoedigden vorig jaar: een hoogtepunt. Volgend jaar moet dat beter!
 

Behalve voor rood was de deelname van de jeugd duidelijk hoger dan vorig jaar. Bij de “oranje” kinderen werd Danny Schut kampioen en bij de “groene” jeugd Adeline Hollmann, al waren de verschillen met de anderen soms erg klein. Zowel bij de jongens als de meisjes van 11-17 jaar  konden we nieuwe kampioenen begroeten: Tess Willemse werd overduidelijk jeugdkampioen bij de meisjes en bij de jongens was Maxime Jagerman duidelijk de sterkste. Hopelijk schrijven zich volgend jaar meer jongens en meisjes in deze klasse want het zijn tenslotte de clubkampioenschappen!


Zoals altijd werd er weer hard gestreden om de kampioenstitels bij de senioren in de vele categorieën. Bij de dames enkel (DE5) werd Suzy van Steenderen kampioen en is daarmee de clubkampioen na een mooie strijd met Marianne Bakker. Ook bij de heren (HE5)  kregen we een nieuwe nr 1: Lars van Westerop is de clubkampioen heren na spannende wedstrijden met de andere heren. Jammer dat Jordy Schifferstein moest opgeven met een blessure.


Bij de kampioenen in de andere klassen heeft de vernieuwing/verjonging zich in bepaalde mate verder doorgezet, maar soms ook niet. Ik ga niet iedereen noemen, maar een compliment is de verrassende titel van Sjors van der Voort in de HE7, van Sanne Uittenbogaard bij de DE7 en van Joke Stieltjes bij de DE6. Mooie wedstrijden waren te zien bij de HD5, waar uiteindelijk Dimitri Molenkamp en Maarten de Vries de kampioenen zijn geworden na een spannend gevecht met Arjen Stobbe en Jean-Jacques (zijn achternaam is te lang en te moeilijk). Ook vermeldingswaardig is het jonge koppel Tess Willemse en Sanne Uittenbogaard in DD6, die de uiteindelijke kampioenen Majelle Laman en Esther Poort wel in een onderlinge wedstrijd hebben verslagen: heel mooi en veelbelovend!  


De toernooiorganisatie was zoals gewoonlijk voortreffelijk en ik krijg steeds meer bewondering voor iemand als Fred van Balgooi, die zonder problemen alle verhinderingen, hoe vreemd ook, verwerkt en oplost met uiteraard de hulp van de andere teamleden ( Netty Bak, Ellen Jonker, Greta de Flart, Wim Woudt en Erik van der Poel).  Op de slotzondag was het prachtig weer, er waren bloedstollende wedstrijden met enthousiast meelevend publiek en de dag werd afgesloten met de prijsuitreiking en de loterij. Dat laatste gebeurde  dankzij de niet aflatende inzet van Henny Lang en Hanny Beentjes, die de loterij met verve presenteerden.

Uiteraard zijn er meer verliezers dan winnaars, maar als je verloren hebt in heroïsche gevechten geeft dat toch voldoening, of is dat niet waar? Ik heb in ieder geval genoten van deze clubkampioenschappen en ik hoop de vele verliezers met mij. Volgend jaar gaan we er weer voor.

 

Jos Verkleij                                                                                         

 

« Terug

» Nieuws archief